NorthTalks


E-sport och gaming är både en hobby och en näringslivsgren på uppsving. NorthSpawn erbjuder nu en plattform för att sprida och ta del av användbar information till föräldrar, spelare och företag som önskar få insikt i branschen och få med sig praktiska tips beroende på angreppssätt.

NorthTalks består av en scen och tillhörande lounge där olika föredrag, workshops och paneldiskussioner kommer att hållas under festivalens tre dagar. Dagarna är uppdelade efter olika tema:

Lördag 24/10 | Bli en e-sportsförälder
Lördagens innehåll riktar sig till dig som är förälder eller anhörig till en ungdom som spelar. Agendan fokuserar på frågor och tips kring hållbara och hälsosamma spelvanor för ungdomar. Hur du som förälder blir mer engagerad och involverad i ditt barns spelande, vilka kompetenser som utvecklas, samt hur negativa vanor kan förebyggas är frågor som kommer lyftas under första dagen på NorthSpawn.

Söndag 25/10 | Step up your game
Söndagens innehåll riktar sig till alla spelintresserade. Är du nyfiken på hur man kan försörja sig på gaming, eller vill starta upp en twitch-kanal och bli en streamer? På söndagen kan du få en djupare insikt i olika delar av gamingvärlden, oavsett om du bara är nyfiken eller en erfaren gamer. Det bjuds på konkreta tips inom olika spel samt intervjuer och coaching av framgångsrika gamers och streamers.

Måndag 26/10 | Näringslivet < 3 gamers
Det är ingen tvekan om att framtidens arbetskraft finns bland de spelande ungdomarna. Vilka förmågor utvecklar de idag som näringslivet kan ta del av imorgon? NorthSpawn är plattformen som skapar kontaktytor mellan näringslivet och den kompetens som finns inom spelvärlden. Under NorthSpawns sista dag bjuds det på exempel på hur företag har inspirerats av spelteknik i sin verksamhet, insikt i hur ungdomarna ser på de jobb som finns idag och vilken transformation av arbetsmarknaden de drömmer om.


Stay in the loop.

Ta del av vad som händer kring NorthSpawn - prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera